Obiective turistice

Castelul Corvinilor

Castelul Hunedoarei, numit si Castelul Corvinilor, al Corvinestilor sau al Huniazilor, este cetatea medievala a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectura gotica din Romania. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat in top 10 destinatii de basm din Europa.


Wikipedia
Ruta Vila HD - Castelul Corvinilor

Manastirea Prislop

Manastirea Prislop este o manastire din Romania situata in apropierea satului Silvasu de Sus din judetul Hunedoara. De aproape sapte secole, ea reprezinta unul din cele mai importante asezaminte religioase ortodoxe din Transilvania, biserica sa, ce dateaza din secolul al XVI-lea, fiind declarata monument istoric.


Wikipedia
Ruta Vila HD - Manastirea Prislop

Lacul Cincis

Lacul Cincis este un lac de acumulare din jud. Hunedoara. Lacul Cincis este de unul dintre cele mai mari lacuri din Transilvania, acesta avand o adancime de 48m, si o suprafata de aproximativ 200 ha.


Wikipedia
Ruta Vila HD - Lacul Cincis

Cetatea Deva

Cetatea Devei este o cetate aflata pe un deal vulcanic de pe teritoriul orasului Deva, din judetul Hunedoara. Ea dateaza din anul 1269 si este declarata monument istoric.


Wikipedia
Ruta Vila HD - Cetate Deva

Cetatea dacica Costesti-Cetatuie

Cetatea dacica Costesti - Cetatuie este una dintre cele sase fortarete dacice din Muntii Orastiei care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO din Romania. Cetatea a fost construita in secolul I i.Hr. cu scop de protectie impotriva cuceririi romane. Se gaseste langa satul Costesti, comuna Orastioara de Sus din judetul Hunedoara.


Wikipedia
Ruta Vila HD - Cetatea dacica Costesti

Palatul Magna Curia

Magna Curia (latina Curtea Mare) sau Castelul Bethlen se situeaza in municipiul Deva, la poalele dealului cetatii, inspre sud-est, langa parcul orasului. Este cea mai veche cladire monument istoric ce se pastreaza in Deva.


Wikipedia
Ruta Vila HD - Palatul Magna Curia

Pestera Zeicului

Pestera Zeicului, situata pe teritoriul Parcului National Retezat, a fost declarata rezervatie naturala speologica de categoria a III-a deoarece prezinta o mare varietate de formatiuni stalagmitice si un bogat material paleontologic.


Wikipedia
Ruta Vila HD - Pestera Zeicului

Pestera bolii

Pestera Bolii este o strapungere naturala accesibila pe toata lungimea ei, una din putinele pesteri de acest fel din tara. (ex.Pestera Cetatea Radesei)


Wikipedia
Ruta Vila HD - Pestera Bolii

Muzeul Aurului din Brad

Colectia mineralogica din Brad (str. Independentei 3), cunoscuta sub denumirea de Muzeul Aurului, este unica in Europa. Muzeul Aurului din Brad a luat fiinta in 1896 cand un geolog neamt a strans cateva piese gasite in minele din zona. In cursul anilor la Muzeul aurului de la Brad s-a adunat cea mai mare colectie de piese din aur nativ din Europa.


Wikipedia
Ruta Vila HD - Muzeului Aurului din Brad

Sarmizegetusa Regia

Sarmizegetusa Regia (cea regeasca) a fost capitala si cel mai important centru militar, religios si politic al statului dac inainte de razboaiele cu Imperiul Roman. A fost nucleul unui sistem defensiv strategic format din sase fortarete dacice din Muntii Orastiei, folosit de Decebal pentru aparare contra cuceririi romane.


Wikipedia
Ruta Vila HD - Sarmizegetusa Regia